Het Gele Gebouw

Het Gele Gebouw is meer dan een gebouw dat van binnen verrassend veel mooier is dan de buitenkant suggereert. Het Gele Gebouw is een micro cosmos van wat ZoHo te bieden heeft. In het gele gebouw zit een mix van makers, denkers, culturele partijen, de sportschool The Old School, twee universitaire opleidingen en maatschappelijk gerichte ondernemers, kortom; partijen die werken aan ‘stad Zijn’.

In het Gele Gebouw vind je veel partijen die hun sporen verdiend hebben als voorloper in hun vakgebied. We bieden ook ruimte voor jong talent, bijvoorbeeld in incubatorplekken waar talentvolle starters de kans krijgen. Door samenwerking met kennisinstituten helpen we studenten met projecten en stages. Ondernemers in het Gele Gebouw zitten er omdat ze geloven in ketensamenwerking. Je hoeft als huurders bij ons niet verplicht samen op te trekken, maar we willen wel dat partijen het gevoel hebben dat je met iedereen in het pand zou kunnen samenwerken. Om de samenwerking te versterken hebben we een gezamenlijk ruimte die wij gebruiken voor onder andere exposities, vergaderingen of events. Maar ook om gewoon even koffie te drinken, ons dakterras is ook een ontmoetingsplek.

Ondernemers in het Gele Gebouw kiezen voor het gebied. Ze werken allemaal actief aan de versterking van ZoHo. We organiseren in en buiten het gebouw evenementen en acties; variërend van filmavonden en talkshows in het gebouw en van guerrilla gardening in de buitenruimte, tot het publiceren in bladen over ZoHo. Wij doen dit niet alleen met partijen uit het Gele Gebouw en in ZoHo maar ook daar buiten, met nationale en Internationale partners. Ondernemers in het Gele Gebouw nemen zelf verantwoordelijkheid voor beheer en investeringen in het gebouw en de buitenruimte. We werken hier nauw in samen met Havensteder. Prioriteit ligt in de plint; het komend jaar willen we de gesloten gevel openmaken en de plint transformeren tot publiek aantrekkelijke ruimte.

We beginnen niet vanaf 0. 
Er zitten sterke partijen in en om het gebied; bestaande bedrijven, het onderwijscluster, partijen in de Hofbogen, rond de Heer Bokelweg, in de buurt van het Schieblock tot de Zwaanshals en het Eudokiaplein. Er zijn allerlei partijen die de afgelopen tijd veel energie in het gebied hebben. Bestaande bedrijven, nieuwe partijen zoals onze overburen van Workspot en partijen die mee hebben gedacht over het gebied -zoals veel kennisinstituten in de stad.​

We hebben  de afgelopen maanden een voorhoede van partijen binnengehaald die passen bij het karakter van het gebied zoals Roodkapje, Stipo, Studio Bas Sala, Van Schagen Architekten en Spin Gebiedsontwikkelaars. Makers, denkers en doeners. We hebben ambassadeurs die ons helpen het gebied te versterken; onderwijsinstellingen, soortgenoten in de Rotterdamse economie, culturele instellingen, de overheid en bewoners.​ Met de bestaande partijen in het gebied, met bewoners, bezoekers en gebruikers, met meedenkende kennisinstituten gaan we aan het werk om het gebouw, het gebied, de stad en ons vak te versterken.

De workspace

 • Type: verzamelgebouw
 • Huurbetrekking: bepaalde tijd
 • Oplevering: op aanvraag
 • Soort bedrijven: 1 – 10 man
 • Oppervlakte: vanaf 10m2

Prijzen

 • Huurprijs: op aanvraag

Voorzieningen

 • Dakterras
 • Vereniging van huurders

Contactgegevens

 • Zomerhofstraat 76-90 
  3032 CM Rotterdam

Laatste update: 28 juli 2015

Naar de website

x

Disclaimer

Verantwoording
Creative workspaces is niet verantwoordelijk voor de informatie op deze website. Deze is afkomstig van de (websites van de) verzamelde gebouwen. Maar we doen wel ons uiterste best om er voor te zorgen dat de informatie volledig, juist, duidelijk en actueel is en alles goed werkt. Is er op de website iets dat volgens u niet klopt? Werkt er iets niet goed? Laat het ons dan alstublieft weten.