Fenix 2

Katendrecht ondergaat een metamorfose. Hierbij springen vooral de succesvolle ontwikkeling van nieuwbouw woningen en de herontwikkeling van de bedrijvenplinten ter hoogte van het Deliplein in het oog. Ook de vestiging van de SS Rotterdam heeft er toe bijgedragen dat Katendrecht zich meer en meer positief op de kaart zet.Het Deliplein is door de gemeente Rotterdam met veel inzet en financiële middelen op de kaart gezet. Dit heeft o.a. geresulteerd is prima vestigings- en woonklimaat, waarbij echter opvalt dat de levendigheid op straat zich beperkt tot de avonduren en de late middagen. De beperkte openingstijden van de horecafuncties zijn hier mede debet aan. Ook de monolieten, gesloten, donkere gevelwanden van de Fenixloodsen dragen momenteel niet bij aan het gewenste levendige woon- en werkklimaat. Dat gaat veranderen. En snel ook…

Fenixloods I
Fenixloods I zal worden herontwikkeld tot een gemengd woon- werkgebouw. In de plint zijn commercieel/culturele functies voorzien. Op de verdiepingen wordt gedacht aan loftappartementen.

Fenixloods II
Aan Fenixloods II zal door de gemeente Rotterdam een tijdelijke invulling worden gegeven. De gemeente heeft aangegeven het pand tot 1 februari 2018 in de lucht te willen houden. Gedurende deze periode wordt onderzocht of de loods kan worden herontwikkeld. Fenixloods II is een voormalig veemgebouw waarin de afgelopen decennia enorme voorraden stukgoed werden opgeslagen.
Het bruto vloeroppervlak bedraagt ca 15.000m2, verdeeld over 2 verdiepingen.

Voor de verdere invulling van Fenixloods II gaan we op zoek naar een bijzondere groep ondernemers. Pioniers, die verder kijken dan hun eigen belang. Ondernemers die een bijdrage kunnen en willen leveren aan het culinair, cultureel en creatief ondernemersklimaat van het Deliplein. Ondernemers die ondersteunend zijn aan het verder op de kaart zetten van Katendrecht.

Doelstelling
De doelstelling is Fenixloods II tot 1 februari 2018 te verhuren aan ondernemers die een positieve bijdrage leveren aan het ondernemersklimaat op Katendrecht én aan de levendigheid van het Deliplein. Voor de begane grond wordt daarom gezocht naar functies die vooral overdag geopend zijn, terwijl op de verdieping gemengd gebruik is toegestaan. Het is het streven het pand eind dit jaar gevuld te hebben met een keur aan ondernemers en een breed palet aan functies. De horecamogelijkheden zijn beperkt omdat Fenixloods II ondersteunend wil zijn aan de restaurants en voorzieningen op het Deliplein en niet wenst te concurreren met deze functies.

Op dit moment wordt gesproken met Mode en Lifestyle ondernemers , Kookstudio’s, Interieurontwerpers, Vormgevers, een Barbershop, Adviesbureaus, een Yogastudio, een Flipperkastmuseum en een Verloskundige.

De workspace

 • Type: verzamelterrein
 • Huurbetrekking: bepaalde tijd
 • Oplevering: op aanvraag
 • Soort bedrijven: 1 – 10 man
 • Oppervlakte: vanaf 10m2

Prijzen

 • Huurprijs: vanaf €350 / maand excl. BTW en servicekosten

Voorzieningen

 • Unieke locatie
 • Eigen werkruimte op indoor plein

Contactgegevens

 • Veerlaan
  3072 AN Rotterdam
 • +31 6 2782 1412

Laatste update: 28 juli 2015

Naar de website

x

Disclaimer

Verantwoording
Creative workspaces is niet verantwoordelijk voor de informatie op deze website. Deze is afkomstig van de (websites van de) verzamelde gebouwen. Maar we doen wel ons uiterste best om er voor te zorgen dat de informatie volledig, juist, duidelijk en actueel is en alles goed werkt. Is er op de website iets dat volgens u niet klopt? Werkt er iets niet goed? Laat het ons dan alstublieft weten.